От 11 години насам Китай е на първо място в света

...
От 11 години насам Китай е на първо място в света
Коментари Харесай

Китай е на първо място в света по ръст на индустрията

От 11 години насам Китай е преди всичко в света по растеж на индустриалното произвеждане, съобщи на днешната си конференция министърът на индустрията и информатизацията Сяо Яцин.

Страната разполага с най-усъвършенстваната и приключена индустриална система в света. Китай също по този начин е водеща страна в производството на над 40% от 500-те основни промишлени артикули, посочи той.

Икономиката на Китай се възвърне до равнищата си на напредък от преди коронавирусната пандемия, само че през последните месеци експанзията губи скорост, защото китайският бизнес се бори с по-високите разноски и усложненията във веригите за доставки и предлагането. В същото време новите инфекции с Covid-19 през юли също доведоха до въвеждане на нови ограничавания, които навредиха на производството в страната, наранено в допълнение и от неприятното време това лято.

Говорителят на националното статистическото бюро съобщи, че икономическото възобновяване на Китай към момента не е устойчиво и остава неравномерно заради въздействието на спорадични огнища на Covid-19 и естествените бедствия.

Междувременно китайското държавно управление продължава да ускорява контрола си върху оценената на милиарди долари софтуерна промишленост. Миналия месец органът по конкуренцията публикува регулаторни оферти, с които цели да постави завършек на нелоялната конкуренция и неконтролираната обработка на данни. Ходът провокира срив на фондовия пазар и повлече надолу акциите на корпорации като Alibaba, Tencent, Bilibili и Meituan.

Регулаторният орган възнамерява фирмите да нямат право да употребяват данни или логаритми, с цел да насочват трафика на данни или да оказват въздействие върху решенията на потребителите. Освен това следва да се предотврати разпространяването на подвеждаща информация от компании към техни съперници за да ги направи да наподобяват зле.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР